Ilzo » Specials » Educatieve apps voor kinderen
Ilzo: Informatie van A tot Z

Leerzame apps voor kleuters en peuters

Kinderen lijken als magneten te worden aangetrokken door tablets en smartphones, echter lang niet alle apps zijn geschikt voor kinderen. In deze special vindt je informatie over apps voor je smartphone of tablet welke leuk en educatief zijn voor peuters en kleuters.

Geschikte apps voor kinderen

Kinderen willen net als hun ouders ook graag met smartphones en tablets “spelen”, echter lang niet alle apps zijn geschikt voor kinderen. Dit door de beelden die getoond worden of omdat het voor je kind wel erg gemakkelijk is om in-app aankopen te doen. Ook tonen veel apps reclames of externe links die makkelijk “aangetikt” kunnen worden.

Beeldschermgebruik

Als ouder vind je het als ook niet altijd prettig als je kind achter een beeldscherm gaat zitten. De meningen van deskundigen lopen hierover uiteen, gangbare adviezen voor beeldschermgebruik zijn: voor kinderen van twee tot vier jaar een periode van maximaal 30 minuten per dag. (inclusief televisie). Voor kinderen van vier tot zes jaar adviseren ze een periode van maximaal één uur per dag achter een beeldscherm. (inclusief televisie)

Leuke en educatieve apps voor kinderen

Er zijn echter ook leuke en educatieve apps voor kinderen waar geen in app aankopen mogelijk zijn. Om deze apps in de app store te vinden kan soms best moeilijk zijn. Onderstaande artikelen geven apps weer welke leuk en leerzaam kunnen zijn voor je kleuter of peuter.

Educatieve app: de tuin van Nijntje

Wie is er niet opgegroeid met de boeken van Dick Bruna over Nijntje? Van Nijntje zijn nu ook een aantal educatieve apps ontwikkeld. De eerste app, in deze serie, is de tuin van Nijntje. Naast het verh…
Gepubliceerd door Ilzo op 10-03-2014, laatst gewijzigd op 27-03-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • www.haba.de.
  • www.ouders.nl
Schrijf mee!